Wegenverf

Wegenverf Kopen?

Wegenverf in wit, geel en groen wordt toegepast als wegenmarkering, zoals bijvoorbeeld pijlen op de weg of een zebrapad. Wegenverf kan voor meerdere doeleinden worden gebruikt omdat wegenverf zeer snel droogt. Wegenverf heeft een goede dekkracht en heeft een uitstekende hechting.

Wat is wegenwit?

Wegenverf wordt ook wel wegenwit genoemd. Wegenverf wordt geproduceerd op basis van een acrylaat copolymeer. Hierom is wegenverf zeer snel droog en kan wegenverf worden toegepast als markeringsverf. Wegenverf wordt voornamelijk toegepast op beton, asfalt en steen, maar wegenverf kan door de isolerende functie ook worden toegepast als een isolatieverf tegen roetplekken of vochtplekken in plafonds en muren binnenshuis.

Is wegenverf overschilderbaar?

Doordat wegenverf snel droogt is wegenverf ook snel overschilderbaar. Wegenverf is overschilderbaar met zichzelf bij gebruik buiten op beton, asfalt of steen. Wanneer wegenverf is gebruikt voor het isoleren van roetplekken of vochtplekken op een plafond of muur binnen in huis is wegenverf ook overschilderbaar met bijvoorbeeld een plafondverf of muurverf. Wanneer je wilt weten of wegenverf overschilderbaar is op een specifieke plek dien je van tevoren wel even een test te doen. Wanneer er geen blaasjes of iets dergelijks tevoorschijn komt en de verf goed hecht op de wegenverf, dan weet je dat de wegenverf goed overschilderbaar is met de specifieke verf.

Hoe snel droogt wegenverf?

Wegenverf droogt supersnel. Wanneer het buiten 20°C is, droogt wegenverf snel binnen 20 tot 30 minuten. Wegenverf is sneldrogend geproduceerd. Op deze manier is wegenverf als sneldrogende verf te gebruiken op het wegdek, je zit er immers niet op te wachten dat de weg pas na 24 uur bereden kan worden. Dan is er nog een reden waarom wegenverf als een sneldrogende verf is geproduceerd. Wanneer de wegenverf snel droogt is de wegenverf een uitstekende isolatieverf. Hoe sneller de wegenverf droogt des te minder roetplekken, vochtplekken of andere plekken de kans hebben om door de wegenverf heen te trekken. Doordat wegenverf snel droogt sluit de wegenverf de hinderlijke plekken snel af. Daarna kan de wegenverf weer snel overschilderd worden. Doordat wegenverf snel droogt kan de wegenverf zelf ook niet door de eindlaag trekken. Dat is ook een groot voordeel van wegenverf dat snel droogt.

Bestsellers