• Nieuw!

Caparol Optifinish 12,5L

Caparol Optifinish is een stompmatte schrobvaste muurverf voor diverse binnen toepassingen. Caparol Optifinish muurverf is ook verspuitbaar.

  1
Score: 5.00 (Beoordelingen: 1)
559   – Spaarpunten
 • €139.95
 • Adviesprijs: €233.25, korting €93.30
  • ACTIE -40%
 • Wit
  RAL 9010
  RAL 9016
  Selecteer kleur: niet geselecteerd
Aantal:  
 • Verf speciaal op kleur gemengd

  Dit product kan niet worden geretourneerd.

Caparol Optifinish, muurverf voor diverse binnen toepassingen.

Caparol Optifinish is een speciaal ontwikkelde muurverf die uitermate geschikt is voor het efficiënt schilderen van verschillende oppervlakken binnen. Met zijn klasse 2 schrobvastheid is Caparol Optifinish perfect voor zowel nieuwe als renovatieprojecten, zelfs in drukbezochte ruimtes zoals hotels en kantoren.

De veelzijdige toepasbaarheid van Caparol Optifinish strekt zich uit tot muren en plafonds, ongeacht de ondergrond. Of het nu beton, schuurwerk, pleisterwerk, metselwerk, gips- en boardplaten, houtwolcementplaten of (glasvezel)behang is, deze muurverf kan erop worden aangebracht. Met een rendement van 6 -7 m2 per liter, afhankelijk van de kleurdekking en ondergrond.

Enkele belangrijke eigenschappen van Caparol Optifinish zijn onder andere de eenvoudige verwerking ervan, het goede reparatie vermogen, de waterverdunbaarheid en milieuvriendelijkheid met een minimale geur. Bovendien is deze verf vrij van weekmakers en fogging-actieve stoffen terwijl het nog steeds waterdampdoorlatend blijft.

Caparol Optifinish wordt geproduceerd op basis van kunststofdispersie en komt in een handige verpakking van 12,5 liter. De beschikbare kleuren variëren tussen wit, RAL 9010 en RAL 9016.

Belangrijkste eigenschappen van Caparol Optifinish:

 • eenvoudig te verwerken
 • goed reparatie vermogen
 • waterverdunbaar
 • milieuvriendelijk en reukarm
 • weekmakersvrij
 • vrij van *fogging-actieve stoffen
 • waterdampdoorlatend


Materiaalbasis: Kunststofdispersie.

Verpakking: 12,5 liter

Kleur: Wit, RAL 9010, RAL 9016


Technische eigenschappen van Caparol Optifinish:

Glansgraad: Stompmat - G4 (conform DIN EN 13 300)

Afwasbaarheid: Schrobvast – Klasse 2

Dekking: Hoogdekkend – Klasse 1

Verbruik: Ca. 150 ml/m2 per laag op een gladde ondergrond. Op ruwe oppervlakken beduidend meer. Nauwkeurig verbruik vaststellen door een proef op het object.

Verwerkingsmethode: Aanbrengen met kwast, roller of airless-spuitapparatuur.

Verwerkingsomstandigheden: Minimaal 5 °C voor ondergrond en omgeving.

Droogtijd: Bij 20 °C en 65 % relatieve luchtvochtigheid na 4 tot 6 uur oppervlakkig droog en over te schilderen. Volledig droog en te belasten na ca. 3 dagen. Lagere temperaturen en hogere luchtvochtigheid verlengen de droogtijd.

Reinigen gereedschap: Gereedschap na gebruik met water reinigen.

Opslag: Koel maar vorstvrij opslaan.


Airless spuitapparatuur:


 Verdunnen

max. 5 % met water

 Airless spuitapparatuur

 Spuitdruk

150 - 180 bar

 Spuithoek

40°- 50°

 Nozzlegrootte in Inch

0,019" - 0,021"

 Filter spuitpistool

ca. 0,31 mm

 Spuit-rolsysteem voor binnen

 Spuitdruk

80 - 120 bar

 Filter spuitpistool

ca. 0,31 mm


 
 Apparatuur na gebruik schoonmaken met water.


Wat is fogging?

Fogging, ook zwart stof genoemd, verwijst naar grijze tot zwarte vettige plekken die zowel geïsoleerd als over grote oppervlakken op muren en plafonds kunnen worden aangetroffen. De vlekken komen vooral voor op raam- of deurkozijnen, boven radiatoren of rond elektrische apparaten.

Fogging ontstaat wanneer weekmakers en oplosmiddelen ontsnappen, bijvoorbeeld uit muurverven en behang, lijmen, PVC-vloeren en soortgelijke bouwmaterialen. Het fenomeen doet zich vooral voor in nieuwe of pas gerenoveerde gebouwen.

De exacte oorzaken hiervan zijn nog niet onderzocht; op basis van de huidige kennis kunnen er verschillende beïnvloedende factoren zijn. Deskundigen zijn van mening dat laagvluchtige organische stoffen, kortweg SVOC's, hiervoor verantwoordelijk zijn. Deze komen voor in nieuwe, milieuvriendelijke weekmakers en verdampen langzamer dan normale weekmakers. Wanneer ze verdampen, binden ze zich aan de fijnste stofdeeltjes in de lucht en zetten ze zich als een vettige film af op muren en plafonds.

Hoe kom ik van fogging af?

Als de vlek echt beslaat en geen schimmel bevat, is het verwijderen van de vlekken geen probleem en kan ook door leken worden uitgevoerd. Voor kleinere vlekken helpt alleen water met conventioneel afwasmiddel. Volgens de huidige kennis zijn de afzettingen noch giftig, noch schadelijk voor de gezondheid.

Recensies van klanten
Gemiddelde beoordeling:
  1
Score: 5.00 (Beoordelingen: 1)
Evaluatie van de beoordeling (1)
5
 
1klanten
4
 
 
0klanten
3
 
 
0klanten
2
 
 
0klanten
1
 
 
0klanten
 
Je moet ingelogd zijn om een recensie te schrijven.
Er zijn nog geen recensies. Wees de eerste met een recensie.
  • UPC/ISBN
   4002381909138
 • Merk
  Caparol
 • Selecteer kleur
  Wit, RAL 9010, RAL 9016

Deze verf wordt speciaal voor u in de door uw gekozen kleur gemengd. Daardoor kan deze op kleur gemengde verf niet worden geretourneerd.

Kleuren met een kleurnaam of kleurnummer anders dan standaard wit (100% wit) of transparant vallen onder op kleur gemengde verf. Dit geldt ook voor lichte kleuren zoals bijvoorbeeld ral 9010 en ral 9016.

Verf in standaard wit (100% wit) of transparant, is verf zonder toegevoegde kleurpigmenten. Deze verf mag wel worden geretourneerd.

Zie ook: Algemene Voorwaarden.

Soortgelijke producten

Klanten die dit product bekeken, kochten ook: