Glasweefselbehang Voorgeschilderd Decorscan Standaard Ruit 25x1M-New Quality

Decorscan glasweefselbehang is scheuroverbruggend en makkelijk overschilderbaar. Het glasweefselbehang van Decorscan hecht perfect door de nieuwe formule.

  6
Score: 5.00 (Beoordelingen: 6)
242   – Spaarpunten
 • €60.65
Adviesprijs: €93.30, korting €32.65
 • 35% korting
Aantal:  

Decorscan glasweefsel: een duurzame en stijlvolle optie voor je interieur

Of je nu net verhuisd bent naar een nieuwe woning of gewoon je huidige interieur een make-over wilt geven, het kiezen van de juiste wandbekleding kan een uitdagende taak zijn. Er zijn talloze opties op de markt, van behang tot verf, maar een materiaal dat steeds populairder wordt is glasweefsel. Op deze pagina staan de voordelen en mogelijkheden van Decorscan glasweefsel, en waarom het een slimme keuze kan zijn voor jouw interieur.

Wat is Decorscan glasweefsel?Decorscan voorgeschilderd glasweefselbehang 25x1 meter

Decorscan glasweefselbehang, ook wel bekend als glasvezelbehang, is een type wandbekleding dat gemaakt is van geweven glasvezels. Decorscan glasweefselbehang is een duurzaam en sterk materiaal dat geschikt is voor zowel residentieel als commercieel gebruik. Het heeft een matte afwerking en kan worden afgewerkt met verschillende soorten verf, waardoor je eindeloze mogelijkheden hebt om je interieur te personaliseren. 

Deze variant Decorscan glasweefselbehang is voorzien van een voorgeschilderde laag aan de voorzijde, waardoor bij lichte kleuren slechts één afwerklaag nodig is. De achterzijde van dit speciale glasweefselbehang is doelbewust niet bewerkt, hierdoor wordt de hechting aan de achterzijde van het glasweefselbehang aanzienlijk verbeterd. 

Dit glasweefselbehang is geschikt voor ruimten die snel weer in gebruik moeten worden genomen. De kwaliteit van het voorgeschilderde glasweefsel is Oeko-Tex® gecertificeerd volgens Standaard 100. Bovendien heeft het een zeer moeilijk brandbaarheidsniveau, namelijk Euroklasse B-s1, d0. Het voldoet ook aan het A+ label en heeft een zeer lage emissie van vluchtige stoffen.

De voordelen van Decorscan glasweefsel

Duurzaamheid en onderhoudsgemak

Een van de grootste voordelen van decorscan glasweefsel is de duurzaamheid ervan. Het is bestand tegen scheuren, waardoor het een langdurige investering is voor je interieur. Decorscan glasweefselbehang is gemakkelijk overschilderbaar met muurverf of met een andere verf op waterbasis. Hierna is het materiaal eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. Met een vochtige doek kun je vlekken eenvoudig verwijderen, waardoor je wanden er altijd fris en nieuw uitzien.

Verborgen scheuren en oneffenheden

Een ander voordeel van Decorscan glasweefselbehang is dat het helpt bij het verbergen van kleine scheuren en oneffenheden in de wanden. In tegenstelling tot gewoon behang of verf, kan glasweefsel deze imperfecties maskeren en zorgen voor een glad oppervlak. Hierdoor hoef je geen ingrijpende reparaties uit te voeren voordat je begint met decoreren.

Geluid- en warmte-isolatie

Decorscan glasweefselbehang heeft ook goede isolerende eigenschappen. Het kan geluid absorberen en je interieur akoestisch comfortabeler maken. Daarnaast fungeert glasweefsel als een extra isolatielaag en kan het helpen om warmte binnen te houden tijdens de wintermaanden en buiten te houden tijdens de zomermaanden. Dit kan resulteren in energiebesparingen en een aangenamer leefklimaat.

Conclusie

Decorscan glasweefsel is een veelzijdige en duurzame optie voor wandbekleding. Met zijn duurzaamheid, onderhoudsgemak, verbergende eigenschappen en isolerende werking is het een slimme keuze voor zowel woningen als commerciële ruimtes. Bovendien biedt glasweefsel eindeloze mogelijkheden voor personalisatie en kan het een stijlvolle toevoeging zijn aan elk interieur. Glasweefselbehang kan worden gebruikt in een woonkamer of slaapkamer maar is ook uitermate geschikt voor vochtige ruimtes zoals een badkamer of toilet. Glasweefselbehang wordt ook veel gebruikt in kantoren en ziekenhuizen. Glasweefselbehang bestaat in een voorgesausde of voorgeschilderde variant en in een ongesausde of ongeschilderde variant. Dus waar wacht je nog op? Kies voor Decorscan glasweefsel en geef je interieur de upgrade die het verdient!

Technische eigenschappen van Decorscan glasweefselbehang

Kwaliteit: 120 Gr./M2 (voorzijde voorgeschilderd), 145 Gr./M2 (beide zijden voorgeschilderd)

Afmeting: 25 meter lang, 1 meter breed

Verpakking: Rol

Kleur: Wit

Materiaal: Geweven met 100% kwartsvezel.

Veiligheid: Zeer moeilijk brandbaarheidsniveau, namelijk Euroklasse B-s1, d0. Het voldoet ook aan het A+ label en heeft een zeer lage emissie van vluchtige stoffen.

Verwerkingsmethode: Lijm met een vachtroller of blokkwast. Glasweefselbehang aanbrengen met gebruik van een hobbymes, behangspatel en een rubberen aandrukrol. LET OP: De zijde van het glasweefsel, welke tegen de muur dient te worden aangebracht, wordt gemarkeerd met een doorlopende streep. Na afwerking met muurverf zal deze markering niet langer zichtbaar zijn. 

Belangrijkste eigenschappen van Decorscan glasweefselbehang

 • De lucht kan er vrij in doordringen.
 • Statische elektriciteit treedt niet op.
 • Voorkomt scheuren en is scheuroverbruggend.
 • Het heeft een lange levensduur.
 • Het is geluidsabsorberend.
 • Het is schimmelbestendig.
 • Er blijft geen stof aan vastkleven.
 • Het laat niet gemakkelijk los.
 • De kleur kan worden veranderd.
 • Het vertoont geen reflectie.


Veelgestelde vragen

 1. Is Decorscan glasweefsel geschikt voor alle ruimtes?
   Ja, Decorscan glasweefsel is geschikt voor zowel woonruimtes als commerciële ruimtes zoals kantoren en winkels.
 2. Hoe lang gaat Decorscan glasweefsel mee?
   Decorscan glasweefsel heeft een lange levensduur van gemiddeld 10 tot 15 jaar, afhankelijk van de omstandigheden en het onderhoud.
 3. Kan Decorscan glasweefsel worden overschilderd?
   Ja, Decorscan glasweefsel moet zelfs worden overschilderd. Dit kan met elke gewenste kleur en biedt daarom dan ook ultieme flexibiliteit bij het creëren van je gewenste interieurlook.


Decorscan glasweefselbehang aanbrengen

Hieronder staat het stappenplan om Decorscan glasweefselbehang aan te brengen.

1. De ondergrond moet schoon, droog, glad, stof- en vetvrij zijn. Verwijder loszittende stuc- en verflagen. Vul eventuele gaten met behulp van muurvuller.

Tip! Behandel het oppervlak in geval van een zuigende ondergrond eerst voor met verdunde lijm of diepgrondering. Gebruik in het geval van een poederende ondergrond een fixeermiddel.

2. Knip of snij de behangbanen op maat. Maak elke baan ongeveer 3 cm langer dan strikt noodzakelijk. Breng ruim voldoende lijm aan op de ondergrond met een vachtroller of blokkwast, iets breder dan 1 baanbreedte van het behang.

3. Breng vervolgens het glasvezelbehang aan in de natte lijmlaag. Let op: de binnenzijde van de rol is de plakkant! Controleer met het waterpas of de baan goed loodrecht zit en druk het behang overal goed in de lijm. Druk het behang aan met behulp van een behangspatel en een rubberen aandrukrol om eventuele luchtbellen er aan de zijkant uit te drukken. Plak de volgende baan zonder overlap tegen de eerste baan. Gebruik hierbij eventueel een naadroller.

Tip! Om een strakke hoekafwerking te krijgen, het glasvezelbehang vochtig maken met behulp van een vochtige doek.

4. Snij het overtollige behang langs het plafond en de plint af. Kit de eventuele naden van plafond en plint met overschilderbare kit om een mooie afwerking te krijgen.

5. Verf het glasvezelbehang met een muurverf in een door u gekozen kleur. Let op! De lijm moet compleet droog zijn.

Recensies van klanten
Gemiddelde beoordeling:
  6
Score: 5.00 (Beoordelingen: 6)
Evaluatie van de beoordeling (6)
5
 
6klanten
4
 
 
0klanten
3
 
 
0klanten
2
 
 
0klanten
1
 
 
0klanten
 
Je moet ingelogd zijn om een recensie te schrijven.
Er zijn nog geen recensies. Wees de eerste met een recensie.

Klanten die dit product kochten, kochten ook:

Klanten die dit product bekeken, kochten ook: