Sikkens Rijks Kleurenwaaier gelanceerd!

27/01/2020

PERSBERICHT -

AkzoNobel bekent echte kleur met vernieuwde designtool

Facebook LinkedIn Twitter 

Kunstliefhebbers, designers en Rijksmuseum-fans genieten al jaren van de Sikkens RIJKS Kleuren in hun huis. Voor de nog resterende twijfelaars brengt AkzoNobels verfmerk Sikkens dit jaar een vernieuwde kleurenwaaier op de markt: door echte verf te gebruiken in plaats van geprinte kleuren legt Sikkens een meer realistische en kleurechtere keuze in de handen van de professionele schilder en de consument.

De vernieuwde Sikkens RIJKS kleurenwaaier bestaat uit een selectie van 23 kleuren waarvan acht grijstinten. De kleuren bestaan verder uit verschillende soorten groen, rood, terra, oker en bruin. AkzoNobel ontwikkelde deze authentieke en unieke collectie in 2013, in samenwerking met het Rijksmuseum Amsterdam toen het museum een grote renovatie onderging. Daarbij zijn de originele kleuren zoals gebruikt door architect Pierre Cuypers in 1885 in een collectie van Sikkens weer tot leven gebracht.

Operatie Nachtwacht
“In 2019 is AkzoNobel een hernieuwde samenwerking met het Rijksmuseum aangegaan als hoofdpartner van Operatie Nachtwacht – een drie jaar durend project dat hoofdzakelijk om het onderzoeken en restaureren van de Nachtwacht van Rembrandt draait. Een mooi moment om dit met een vernieuwde en kleurechte Sikkens RIJKS Kleurenwaaier te vieren,” aldus Raymond de la Court, Directeur AkzoNobel Decorative Paints Benelux. Het schilderwerk in het Rijksmuseum is een goed voorbeeld van vakmanschap, innovatie en design en is een van de meest indrukwekkende projecten waar Sikkens bij betrokken is geweest.

De RIJKS Kleuren thuis
AkzoNobels kleurenexpert Heleen van Gent geeft wat tips en tricks hoe je deze bijzondere kleurencollectie thuis het beste kan toepassen.
“Met het sfeervolle, inspirerende kleurenpalet van de Sikkens RIJKS Kleuren, haalt u een beetje Rijksmuseum in huis. Het AkzoNobel Global Aesthetic Center werkte samen met het restauratieteam van de Cuypers decoraties om de juiste unieke kleuren te bepalen voor de restauratie. Door de kleuren horizontaal te combineren, creëert u kleurcombinaties uit verschillende kleurfamilies, maar wel met dezelfde intensiteit. Dit zorgt voor een lichte of donkere verassende meerkleurige combinatie. Door de kleuren verticaal te combineren, kiest u voor een ton sur ton (toon-in-toon) kleurcombinatie, dus kleuren uit één kleurfamilie, bijvoorbeeld drie verschillende roden. Met de kleuren van het grijze kleurpalet geeft u de architectuur van uw huis schaduwtinten, en kunt u spelen met licht en donker, zoals op de muren van het Rijksmuseum,” vertelt Heleen van Gent, Creative Director van het AkzoNobel Global Aesthetic Center.