Sikkens Rubbol Primer 1L. Kleurkeuze

Sikkens Rubbol Primer 1 liter is dé grondverf van Sikkens voor buiten die zorgt voor een uitstekende vulling en hechting op onbehandeld hout.

  7
Score: 5.00 (Beoordelingen: 7)
3
 • €42.88
 • Adviesprijs: €72.49, korting €29.61
  • ACTIE -41%
Aantal:  
 • Verf speciaal op kleur gemengd

  Dit product kan niet worden geretourneerd.

Sikkens Grondverf voor uitstekende hechting en vulling

Sikkens Rubbol Primer is dé grondverf van Sikkens die zorgt voor een uitstekende hechting op onbehandeld hout. De grondverf Rubbol Primer van Sikkens is ook bij uitstek geschikt als toepassing op gereinigde en goed geschuurde bestaande verflagen. Doordat de grondverf Sikkens Rubbol Primer goed vullend is kan deze grondverf van Sikkens zeer goed gebruikt worden op wat ruwer hout. 

Toepassing van Sikkens Rubbol Primer

Sikkens Rubbol Primer is vochtregulerend en daardoor geschikt voor het gronden en overgronden van houten ondergronden buiten. Door de hoge dekkracht is de Rubbol Primer van Sikkens goed toe te passen op geveltimmerwerk. Maar deze Sikkens grondverf kan ook uitstekend aangebracht worden op voorbehandeld metaal en kunststof. Sikkens Rubbol Primer is de grondverf die in 2 lagen zonder bezwaar 1 jaar onafgeschilderd kan overstaan.

Sikkens Rubbol Primer is verkrijgbaar in meerdere verpakkingen

Sikkens Rubbol Primer is verkrijgbaar in verpakkingen van 0,5 liter, 1 liter en 2,5 liter, in wit en vrijwel alle kleuren uit het Sikkens 5051 Color Concept, de Sikkens Kleurselectiewaaier en de RAL kleurcollectie.

Belangrijkste eigenschappen van Sikkens Rubbol Primer:

 • Goede hechting op diverse ondergronden
 • Uitstekende vulling
 • Uitstekend schuurbaar
 • Hoge dekkracht
 • Verwerkbaar van 5 tot 30˚C
 • Vochtregulerend


Technische eigenschappen van Sikkens Rubbol Primer:

Glansgraad: Lage eiglans, 20 GU/60° (ISO 2813).

Buitenduurzaamheid: In twee lagen kan Sikkens Rubbol Primer zonder bezwaar 1 jaar onafgeschilderd overstaan.

Verwerkingscondities: Verwerkingstemperatuur: 5-30°C. Relatieve luchtvochtigheid: maximaal 85%. De temperatuur van de ondergrond moet tenminste 3°C boven het dauwpunt liggen.

Verwerkingsmethoden: Met kwast en roller.

Theoretisch rendement: 14-16 m2/liter (gebaseerd op aanbevolen laagdikte). Het praktisch rendement is afhankelijk van de applicatiemethode, de kwaliteit van de ondergrond en de vorm van het object.

Droging bij 23°C en 65% R.V.: Stofdroog na: ca. 4 uur Kleefvrij na: ca. 5 uur Overschilderbaar na: ca. 18 uur

Droging bij 10°C en 65% R.V.: Stofdroog na: ca. 5½ uur Kleefvrij na: ca. 6½ uur Overschilderbaar na: ca. 20 uur

Reiniging gereedschap: Met terpentine.

Verdunning: Product is gebruiksklaar en hoeft niet verdund te worden. Goed roeren voor gebruik.

Recensies van klanten
Gemiddelde beoordeling:
  7
Score: 5.00 (Beoordelingen: 7)
Evaluatie van de beoordeling (7)
5
 
7klanten
4
 
 
0klanten
3
 
 
0klanten
2
 
 
0klanten
1
 
 
0klanten
 
Je moet ingelogd zijn om een recensie te schrijven.
 • 10/03/2024, 16:21:31
  Zeer fijne grondverf en super klantenservice bij verfdiscounter!
 • 08/08/2022, 19:18:12
  Prima grondverf. Ook onder wat hogere buitentemperatuur (+/- 25 C) goed te verwerken. Goed roeren vooraf. Het is wel wat dun maar met een goede aflaklaag is dat denk ik niet zo erg.
  08/08/2022, 21:03:43
  Klopt, door de hoge temperatuur voelt alle verf dunner, maar de Sikkens Rubbol Primer is ook nu prima te verwerken. De grondverf trekt later prima samen tot een glad geheel. Let wel op met alle grondverf bij nieuw hout. Door zuiging in het nieuwe hout eventueel een tweede laag grondverf te gebruiken. Na het gebruik van Sikkens Rubbol Primer als eerste laag kan Sikkens Rubbol Primer Extra worden gebruikt als tweede laag. Sikkens Rubbol Primer Extra bouwt een extra body op. Sikkens Rubbol Primer Extra wordt door Sikkens aanbevolen als de grondverf voor Sikkens Rubbol XD High Gloss, Sikkens Rubbol XD Semi-Gloss en Sikkens Rubbol SB.
 • 17/05/2022, 13:54:59
  Dekt goed op oude bestaande verflagen

Deze verf wordt speciaal voor u in de door uw gekozen kleur gemengd. Daardoor kan deze op kleur gemengde verf niet worden geretourneerd.

Kleuren met een kleurnaam of kleurnummer anders dan standaard wit (100% wit) of transparant vallen onder op kleur gemengde verf. Dit geldt ook voor lichte kleuren zoals bijvoorbeeld ral 9010 en ral 9016.

Verf in standaard wit (100% wit) of transparant, is verf zonder toegevoegde kleurpigmenten. Deze verf mag wel worden geretourneerd.

Zie ook: Algemene Voorwaarden.

Soortgelijke producten

Klanten die dit product kochten, kochten ook:

Klanten die dit product bekeken, kochten ook: