• Nieuw!

SPS Mat PU-A 1L Kleurkeuze

SPS Mat PU-A matte lak is een sneldrogende duurzame PU acryllak en heeft een perfecte vloeiing. SPS Mat PU-A is een watergedragen, huidvetbestendige en krasvaste matte lak voor binnen op basis van PU-acrylaat.

Nog niet beoordeeld
148   – Spaarpunten
 • €37.00
Adviesprijs: €45.69, korting €8.69
 • 19% korting
Aantal:  
 • Verf speciaal op kleur gemengd

  Dit product kan niet worden geretourneerd.

SPS Mat PU-A: De ideale matte lak voor binnenafwerking

Voeg een vleugje elegantie toe aan jouw interieur met de SPS Mat PU-A matte lak. Deze watergedragen, huidvetbestendige en krasvaste lak op basis van PU-acrylaat biedt niet alleen een prachtig matte afwerking, maar heeft ook tal van andere voordelen die jouw project naar een hoger niveau tillen.

SPS Mat PU-A: Wat maakt deze matte lak uniek?

Met zijn uitstekende kleur- en glansbehoud is de SPS Mat PU-A matte lak een duurzame keuze voor al jouw houten ondergronden binnen. Maar het stopt hier niet. Deze veelzijdige matte lak van SPS kan ook gebruikt worden op voorbehandeld kunststof en voorbehandelde metalen ondergronden binnen.

De eigenschappen van SPS Mat PU-A matte lak maken het een must-have voor elke doe-het-zelver of professionele schilder:

1. Huidvetbestendig

Dankzij de speciale formule van de SPS Mat PU-A matte lak hoef je je geen zorgen te maken over vlekken veroorzaakt door huidvet. De SPS Mat PU-A is ondanks zijn matte uitstraling huidvetbestendig, hierdoor ziet jouw oppervlak er altijd schoon en fris uit.

2. Goed kleur- en glansbehoud

Niets is zo teleurstellend als een verf die na verloop van tijd vervaagt of zijn glans verliest. Met de SPS Mat PU-A matte lak ben je verzekerd van een langdurig kleur- en glansbehoud. Je kunt jarenlang genieten van de prachtige matte afwerking zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

3. Perfecte vloeiing

Een gladde en gelijkmatige afwerking is essentieel bij het schilderen van oppervlakken. De SPS Mat PU-A matte lak heeft een perfecte vloeiing, wat resulteert in een professioneel ogend eindresultaat. Oneffenheden en strepen behoren tot het verleden.

4. Soepele kwastverwerking

Niets is zo frustrerend als schilderen met een lak die stroperig of moeilijk te verwerken is. Gelukkig zorgt de SPS Mat PU-A matte lak voor een soepele kwastverwerking. Je kunt moeiteloos werken en creëert een egale dekking op jouw oppervlakken.

5. Reuk- en oplosmiddelarm

Geen vervelende geuren of schadelijke oplosmiddelen meer tijdens het schilderproces. De SPS Mat PU-A matte lak is reuk- en oplosmiddelarm, waardoor je comfortabel en veilig kunt schilderen.

6. Sneldrogend

Met de SPS Mat PU-A matte lak hoef je niet lang te wachten voordat je weer kunt genieten van jouw opgefriste interieur. Deze lak droogt snel, zodat jouw project snel gereed is voor gebruik.

7. Krasvast

Oppervlakken zijn vaak onderhevig aan dagelijkse slijtage. Dankzij de krasvastheid van de SPS Mat PU-A matte lak blijft jouw afwerking er langdurig mooi uitzien. Geniet van een stijlvolle uitstraling zonder je zorgen te maken over krassen of beschadigingen.

8. Goed reinigbaar

Een matte afwerking die gemakkelijk schoon te maken is? Met de SPS Mat PU-A matte lak is dit mogelijk. Vuil en vlekken kunnen eenvoudig verwijderd worden, waardoor jouw oppervlak er altijd fris en verzorgd uitziet.

Geef jouw project de perfecte finishing touch met SPS Mat PU-A matte lak

De SPS Mat PU-A matte lak combineert esthetiek en functionaliteit op een unieke manier. De watergedragen formule van SPS Mat PU-A matte lak, gecombineerd met de vele voordelen, maakt deze lak ideaal voor al jouw binnenafwerkingen.

Kies voor een duurzame, krasvaste, en goed reinigbare afwerking die zowel mooi als praktisch is. Met de SPS Mat PU-A matte lak geef je jouw interieur net dat beetje extra.

Hoogwaardige lakverf

Met de SPS Mat PU-A matte lak haal je een hoogwaardige lakverf in huis die zowel mooi als praktisch is. Deze watergedragen, huidvetbestendige en krasvaste dekkende lak op basis van PU-acrylaat biedt een goede vloeiing, soepele kwastverwerking en snelle droging. Daarnaast is deze lakverf van SPS reuk- en oplosmiddelarm en gemakkelijk reinigbaar. Kortom, de SPS Mat PU-A matte lak is een ideale keuze voor al jouw binnenafwerkingen. Geef jouw interieur dat extra vleugje elegantie en creëer een prachtige, duurzame afwerking met de SPS Mat PU-A matte lak.

Belangrijkste eigenschappen van SPS Mat PU-A matte lak:

 • Huidvetbestendig
 • Goed kleur- en glansbehoud
 • Perfecte vloeiing
 • Soepele kwastverwerking
 • Reuk- en oplosmiddelarm
 • Sneldrogend
 • Krasvast
 • Goed reinigbaar


Verwerking van SPS Mat PU-A matte lak:

Goed roeren voor gebruik. In 1 of 2 lagen aanbrengen met een geschikte kwast of roller. Watergedragen producten drogen relatief snel. Om aanzetten te vermijden altijd nat-in-nat werken. Tijdens de droging niet meer bijwerken.

Kleur: Wit, RAL 9010 en in alle kleuren van het SPS Color Service kleurmengsysteem.

SYSTEMEN

Algemeen: De ondergrond moet draagkrachtig, schoon, droog, stof- en vetvrij zijn. Voor een goede kantendekking de scherpe hoeken iets afronden.

Kaal gemaakt/ onbehandeld hout

- Onbehandeld hout gronden met SPS Multi-Primer, bloedende houtsoorten gronden met SPS Acryl-Primer.

- Na droging licht schuren en stofvrij maken.

- Dekkend afschilderen.

Bestaande oude lagen

- Oude loszittende lagen verwijderen.

- Het geheel reinigen met een verffreiniger zoals bijvoorbeeld Universol®.

- Vergrijsd hout tot op het gezonde hout wegschuren en gronden.

- Eventuele reparaties uitvoeren en gronden.

- Na droging schuren en stofvrij maken.

- Kaal gemaakte delen gronden met SPS Multi-Primer, bloedende houtsoorten gronden met SPS Acryl-Primer.

- Na droging licht schuren en stofvrij maken.

- Dekkend afschilderen.

Bestaande, intacte verflagen

- De intacte lagen reinigen met een verffreiniger zoals bijvoorbeeld Universol®.

- De ondergrond goed schuren.

- Bij- of overgronden met SPS Multi-Primer.

- Na droging licht schuren en stofvrij maken.

- Dekkend afschilderen.


TECHNISCHE GEGEVENS (gelden voor wit)

Bindmiddel: Gemodificeerde PU-acrylaatdispersie

Theoretisch rendement: Ca. 15 m² / liter per laag

Het praktische rendement is afhankelijk van meerdere facturen zoals onder andere: de aard en de structuur van de ondergrond, de verwerkingsmethode, ervaring van de verwerker, en de (weers-)omstandigheden bij het aanbrengen.

Aanbevolen laagdikte:

Droge laagdikte/laag: ca. 25 micrometer

Natte laagdikte/laag: ca. 67 micrometer

Glansgraad: Mat, 5-10% @ 60°

Droging bij 23°C en rel. vochtigheid 65%:

Stofdroog na ca.: 1 uur

Overschilderbaar na ca.: 6 uur

Variaties in laagdikte, temperatuur, luchtvochtigheid etc. beïnvloeden de droogtijd. Lagere temperatuur en hogere luchtvochtigheid kunnen de droging vertragen.

Verdunning: Water

Reinigen gereedschap: Water en zeep

Houdbaarheid: Minimaal 12 maanden in goed gesloten originele verpakking op droge, koele en vorstvrije plaats.

Algemeen: Niet verwerken bij temperaturen lager dan +8°C. Enkel verwerken wanneer de temperatuur van de ondergrond tenminste 3°C boven de dauwpuntstemperatuur is. Gebruik bij het verwerken van dit product altijd de noodzakelijke persoonlijke beschermingsmiddelen. Bij verwerking altijd op gepaste wijze ventileren. Dit SPS product is huidvetbestendig. Bij huidvetbestendigheid van verflagen dient rekening te worden gehouden met de aard van de vervuiling van het oppervlak en de blootstellingstijd. Regelmatig reinigen met een geschikt middel verlengt daarbij de levensduur van de verflaag.

Restanten: Deze stof en de verpakking naar inzamelpunt voor gevaarlijk of bijzonder afval brengen.

Recensies van klanten
Je moet ingelogd zijn om een recensie te schrijven.
Er zijn nog geen recensies. Wees de eerste met een recensie.
  • UPC/ISBN
   8711429289458
 • Merk
  SPS

Deze verf wordt speciaal voor u in de door uw gekozen kleur gemengd. Daardoor kan deze op kleur gemengde verf niet worden geretourneerd.

Kleuren met een kleurnaam of kleurnummer anders dan standaard wit (100% wit) of transparant vallen onder op kleur gemengde verf. Dit geldt ook voor lichte kleuren zoals bijvoorbeeld ral 9010 en ral 9016.

Verf in standaard wit (100% wit) of transparant, is verf zonder toegevoegde kleurpigmenten. Deze verf mag wel worden geretourneerd.

Zie ook: Algemene Voorwaarden.