• Nieuw!

SPS Primer BP 1L Lichte kleuren

SPS Primer BP is een grondverf voor onbehandelde en kaal gemaakte houten ondergronden. SPS Primer BP grondverf heeft een extreem goede vulling en hechting.

Nog niet beoordeeld
124   – Spaarpunten
 • €31.05
Adviesprijs: €36.98, korting €5.93
 • 16% korting
Aantal:  
 • Verf speciaal op kleur gemengd

  Dit product kan niet worden geretourneerd.

SPS Primer BP: de perfecte grondverf voor houten ondergronden in buitensituaties

Als je op zoek bent naar een hoogwaardige grondverf voor houten ondergronden in buitensituaties, dan is SPS Primer BP grondverf de ideale keuze. Deze matte grondverf op basis van gemodificeerde alkydharstechnologie biedt niet alleen uitstekende prestaties, maar heeft ook een goede vloeiing en hoog vullend vermogen.

Hoog vullend en goede kantendekking

Een van de belangrijkste eigenschappen van SPS Primer BP grondverf is het hoog vullende vermogen. Dit betekent dat SPS Primer BP grondverf kleine oneffenheden en poriën in het hout opvult, waardoor een glad oppervlak ontstaat. Hierdoor wordt de uiteindelijke afwerking van de verf egaler en mooier.

Daarnaast biedt deze grondverf van SPS ook een zeer goede kantendekking. Dit betekent dat de grondverf goed hecht aan de randen van het hout, zodat je geen onbehandelde stukken overhoudt na het schilderen. Dit zorgt voor een strak resultaat en voorkomt dat er vocht of vuil tussen het hout en de verf komt.

Mat uiterlijk en fijn schuurbaar

Het matte uiterlijk van SPS Primer BP grondverf is perfect geschikt voor een strakke afwerking op onbehandeld hout. SPS Primer BP grondverf zorgt voor een mooie, egale finish zonder glans, waardoor het ideaal is als grondlaag op onbehandeld hout. Zo creëer je een mooie basis voor een verfsysteem met glanzende of zijdeglanzende afwerking.

Daarnaast is SPS Primer BP grondverf zeer fijn schuurbaar. Dit betekent dat je deze grondverf van SPS gemakkelijk kunt schuren om een perfect glad oppervlak te krijgen. Hierdoor kun je de grondverf egaal aanbrengen en oneffenheden wegwerken, waardoor je schilderwerk er professioneel uitziet.

Veelzijdigheid en duurzaamheid

SPS Primer BP grondverf is niet alleen geschikt als grondverf op onbehandeld hout, maar kan ook worden gebruikt op kaal gemaakte houten ondergronden. Deze grondverf van SPS is speciaal ontwikkeld voor buitensituaties die aan normale weersomstandigheden zijn blootgesteld. Dit betekent dat de grondverf bestand is tegen regen, zon en andere externe factoren, waardoor de ondergrond goed beschermd blijft.

Deze grondverf van SPS is niet alleen van hoogwaardige kwaliteit, maar wordt ook geproduceerd met het oog op duurzaamheid. Door te kiezen voor SPS Primer BP grondverf draag je bij aan een beter milieu, zonder in te leveren op prestaties of kwaliteit.

Kan SPS Primer BP grondverf overstaan?

Met SPS Primer BP grondverf geef je je geveltimmerwerk de bescherming die het nodig heeft. SPS heeft deze Primer BP speciaal ontworpen om circa 1 seizoen buiten te kunnen overstaan voordat je het moet overschilderen. Dit betekent dat je de SPS grondverf gedurende een seizoen niet hoeft af te werken met lakverf. Zorg wel voor voldoende laagdikte. Op deze manier kun je genieten van een mooie gevel zonder continu bezig te zijn met schilderwerk. 

Voldoende laagdikte voor optimale bescherming

Bij kaal gemaakt geveltimmerwerk is het belangrijk om voldoende laagdikte aan te brengen voor een goede bescherming. SPS Primer BP grondverf zorgt ervoor dat je dit probleemloos kunt doen. Je kunt zelfs meerdere lagen aanbrengen om tot de juiste laagdikte te komen in vergelijking met de oorspronkelijke dikte van de grondverf uit de timmerfabriek. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat je geveltimmerwerk optimaal beschermd is tegen alle weersomstandigheden.

Topproduct

Met SPS Primer BP grondverf haal je een topproduct in huis voor het schilderen van houten ondergronden in buitensituaties. De matte grondverf op basis van gemodificeerde alkydharstechnologie biedt uitstekende eigenschappen zoals hoog vullend vermogen, goede vloeiing en kantendekking. Daarnaast zorgt het matte uiterlijk van deze SPS grondverf voor een mooie basis en is de grondverf zeer fijn schuurbaar. SPS Primer BP grondverf is veelzijdig en duurzaam, waardoor het voldoet aan alle eisen van schilders en doe-het-zelvers.

Verwerking van SPS Primer BP grondverf: 

SPS Primer BP voor gebruik goed omroeren. Het product is gebruiksklaar en hoeft niet te worden verdund. Breng SPS Primer BP egaal aan in twee lagen (op onbehandeld hout), met een geschikte kwast of lakroller in de aanbevolen laagdikte. Na droging licht schuren/ matteren met schuurpapier P180-280 en stofvrij maken. Vervolgens afschilderen met een SPS lak.

Kleur: Wit en in alle lichte kleuren van het SPS Color Service kleurmengsysteem.

SYSTEMEN

Algemeen: De ondergrond moet draagkrachtig, schoon, droog, stof- en vetvrij zijn. Voor een goede kantendekking, bij houten kozijnen de scherpe hoeken iets afronden.

Kaal gemaakt/ onbehandeld hout

- Het geheel reinigen met verfreiniger, bijvoorbeeld Universol®.

- Vergrijsd hout tot op het gezonde hout wegschuren en gronden met SPS Primer BP.

- Eventuele reparaties uitvoeren, schuren en stofvrij maken.

- Onbehandeld hout gronden met SPS Primer BP.

- Na droging licht schuren en stofvrij maken.

- Dekkend afschilderen met een SPS lak.

Bestaande oude lagen

- Oude loszittende lagen verwijderen.

- Het geheel reinigen met verfreiniger, bijvoorbeeld Universol®.

- Vergrijsd hout tot op het gezonde hout wegschuren en gronden met SPS Primer BP.

- Eventuele reparaties uitvoeren en gronden met SPS Primer BP.

- Na droging schuren en stofvrij maken.

- Kaal gemaakte delen gronden met SPS Primer BP.

- Na droging licht schuren en stofvrij maken.

- Dekkend afschilderen met een SPS lak.

Bestaande, intacte verflagen

- De intacte lagen reinigen met verfreiniger, bijvoorbeeld Universol®.

- De ondergrond goed schuren.

- Bij- of overgronden met SPS Primer BP.

- Na droging licht schuren en stofvrij maken.

- Dekkend afschilderen met een SPS lak.


TECHNISCHE GEGEVENS (gelden voor wit)

Bindmiddel: Gemodificeerde alkydhars

Theoretisch rendement: 16 m²/ liter per laag. Het praktische rendement is afhankelijk van meerdere facturen zoals onder andere: de aard en de structuur van de ondergrond, de verwerkingsmethode, ervaring van de verwerker, en de (weers-) omstandigheden bij het aanbrengen.

Aanbevolen laagdikte:

Droge laagdikte/laag: ca. 40 micrometer

Natte laagdikte/laag: ca. 65 micrometer

Glansgraad: Mat

Droging bij 23°C en rel. vochtigheid 65%:

Stofdroog na ca.: 2 uur

Kleefvrij na ca.: 3 uur

Overschilderbaar na ca.: 18 uur

Variaties in laagdikte, temperatuur, luchtvochtigheid etc. beïnvloeden de droogtijd. Lagere temperatuur en hogere luchtvochtigheid kunnen de droging vertragen.

Verdunning: Gebruiksklaar product.

Reinigen gereedschap: Terpentine/White Spirit of kwastreiniger

Houdbaarheid: Minimaal 12 maanden in goed gesloten originele verpakking op droge, koele en vorstvrije plaats.

Duurzaamheid: SPS Primer BP kan ca. 1 seizoen overstaan alvorens te worden afgeschilderd. Bij kaal gemaakt geveltimmerwerk dient voldoende laagdikte te worden aangebracht, mogelijk in meerdere lagen, om tot een goede laagdikte te komen in vergelijking met de oorspronkelijke dikte van de grondverf uit de timmerfabriek. 

Algemeen: Niet verwerken bij temperaturen lager dan +8° C. Enkel verwerken wanneer de temperatuur van de ondergrond tenminste 3°C boven de dauwpuntstemperatuur is. Buiten niet bij dreigende regen, vorst, of in de volle zon aanbrengen. Gebruik bij het verwerken van dit product altijd de noodzakelijke persoonlijke beschermingsmiddelen. Bij verwerking altijd op gepaste wijze ventileren. Producten op basis van alkydharsen hebben de eigenschap in een donkere omgeving, of wanneer ze worden afgedekt, vergeling te gaan vertonen. In een omgeving die wordt blootgesteld aan daglicht doet dit verschijnsel zich vele malen minder voor.

Restanten: Deze stof en de verpakking naar inzamelpunt voor gevaarlijk of bijzonder afval brengen

Recensies van klanten
Je moet ingelogd zijn om een recensie te schrijven.
Er zijn nog geen recensies. Wees de eerste met een recensie.
  • UPC/ISBN
   8711429288710
 • Merk
  SPS

Deze verf wordt speciaal voor u in de door uw gekozen kleur gemengd. Daardoor kan deze op kleur gemengde verf niet worden geretourneerd.

Kleuren met een kleurnaam of kleurnummer anders dan standaard wit (100% wit) of transparant vallen onder op kleur gemengde verf. Dit geldt ook voor lichte kleuren zoals bijvoorbeeld ral 9010 en ral 9016.

Verf in standaard wit (100% wit) of transparant, is verf zonder toegevoegde kleurpigmenten. Deze verf mag wel worden geretourneerd.

Zie ook: Algemene Voorwaarden.

Klanten die dit product bekeken, kochten ook: