• Nieuw!

SPS Primer LS 2,5L Kleurkeuze

SPS Primer LS is een vloeiende semi-gloss grondlak voor buiten op basis van gemodificeerde alkydharstechnologie. SPS Primer LS grondlak is perfect geschikt als grondlak en voorlak in een verfsysteem met een hoogglans of zijdeglans afwerking.

Nog niet beoordeeld
329   – Spaarpunten
 • €82.25
Adviesprijs: €101.30, korting €19.05
 • 19% korting
Aantal:  
 • Verf speciaal op kleur gemengd

  Dit product kan niet worden geretourneerd.

SPS Primer LS: De Perfecte Grondlak voor een Optimaal Glansresultaat

Ben je een schilder of een doe-het-zelver die op zoek is naar de perfecte grondlak om een optimaal glansresultaat te behalen? Dan is SPS Primer LS grondlak de oplossing voor jou! Deze grondlak van SPS is een ware gamechanger in de wereld van verf en helpt je om een professioneel resultaat te bereiken. Hieronder staan de voordelen en kenmerken van SPS Primer LS grondlak.

Wat is SPS Primer LS Grondlak?

SPS Primer LS is een vloeiende semi-gloss grondlak voor buiten op basis van gemodificeerde alkydharstechnologie. De Primer LS grondlak van SPS is speciaal ontwikkeld om in een verfsysteem een optimale glans te creëren en biedt daarnaast nog vele andere voordelen. Met zijn uitstekende vloeiing en semi-matte uiterlijk, is deze grondlak van SPS perfect geschikt als grond- en voorlak in een verfsysteem met een hoogglans of zijdeglans afwerking, zoals SPS High Gloss SB en SPS Satin SB. 

Een duurzame bescherming tegen weersomstandigheden

Als schilder of doe-het-zelver begrijp je als geen ander hoe belangrijk het is om een goede basis te leggen voor elk schilderproject. SPS Primer LS grondlak biedt precies dat - een duurzame bescherming tegen allerlei weersomstandigheden. Of het nu gaat om regen, wind of zonneschijn, deze hoogwaardige grondlak staat garant voor de beste resultaten.

Maak kennis met SPS Primer LS, de ideale grondlak in buitensituaties die normale weersomstandigheden trotseren. Met deze grondlak van SPS kun je er zeker van zijn dat jouw schilderproject er prachtig uit zal zien.

Kan SPS Primer LS grondlak overstaan?

Met SPS Primer LS grondlak geef je je geveltimmerwerk de bescherming die het nodig heeft. SPS heeft deze Primer LS speciaal ontworpen om circa 1 seizoen buiten te kunnen overstaan voordat je het moet overschilderen. Dit betekent dat je de SPS primer gedurende een seizoen niet hoeft af te werken met lakverf. Zorg wel voor voldoende laagdikte. Op deze manier kun je genieten van een mooie gevel zonder continu bezig te zijn met schilderwerk. 

Voldoende laagdikte voor optimale bescherming

Bij kaal gemaakt geveltimmerwerk is het belangrijk om voldoende laagdikte aan te brengen voor een goede bescherming. SPS Primer LS grondlak zorgt ervoor dat je dit probleemloos kunt doen. Je kunt zelfs meerdere lagen aanbrengen om tot de juiste laagdikte te komen in vergelijking met de oorspronkelijke dikte van de grondverf uit de timmerfabriek. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat je geveltimmerwerk optimaal beschermd is tegen alle weersomstandigheden.

Voordelen van SPS Primer LS Grondlak

Optimaal Glansresultaat

Een van de belangrijkste voordelen van SPS Primer LS grondlak is het feit dat de grondlak zorgt voor een optimaal glansresultaat. Of je nu een deur schildert, een raam schildert of houtwerk vernieuwt, deze grondlak van SPS geeft een prachtige glans afwerking aan elk oppervlak.

Uitstekende Vloeiing

Dankzij de gemodificeerde alkydharstechnologie heeft SPS Primer LS een zeer goede vloeiing. Dit betekent dat de verf gelijkmatig en mooi egaal uitvloeit. Hierdoor krijg je een strak en professioneel eindresultaat zonder strepen of zakkers.

Goede Kantendekking

Een ander voordeel van SPS Primer LS grondlak is de goede kantendekking. Dit betekent dat zelfs de randen en hoeken van het oppervlak volledig bedekt worden met de grondverf. Geen onafgewerkte plekken meer!

Semi-Gloss Uiterlijk

SPS Primer LS heeft een semi-gloss uiterlijk. Dit betekent dat het een subtiele glans heeft, die toch niet te opvallend is. Hierdoor krijgt het oppervlak na de afwerklaag een stijlvolle en luxe uitstraling.

Goede Vulling

Dankzij de goede vulling van SPS Primer LS kun je oneffenheden in het oppervlak gemakkelijk wegwerken. De grondlak SPS Primer LS vult kleine krasjes, deukjes en andere imperfecties, zodat je een perfect glad resultaat krijgt.

Zeer Fijn Schuurbaar 

Een ander handig kenmerk van SPS Primer LS grondlak is dat het zeer fijn schuurbaar is. Dit betekent dat je de grondverf gemakkelijk kunt schuren voordat je de definitieve verflaag aanbrengt. Hierdoor kun je eventuele ruwheid of onvolkomenheden zeer fijn schuren voor een perfect eindresultaat.

Kies Jouw Favoriete Kleur!

Het mooie van SPS Primer LS is ook nog eens dat deze grondlak leverbaar is in alle kleuren die je je maar kunt voorstellen. Dit betekent dat je niet beperkt bent tot alleen witte primer. Je kunt elke kleur kiezen die perfect past bij de afwerklaag die je wilt gebruiken. Of je nu op zoek bent naar een neutrale tint, een gedurfd kleuraccent wilt toevoegen of jouw schilderwerk wilt laten samensmelten met de buitenomgeving, SPS Primer LS grondlak kan aan al jouw kleurbehoeften voldoen.

Het Beste Resultaat

Als schilder of doe-het-zelver wil je natuurlijk altijd het beste resultaat behalen. Met SPS Primer LS grondlak kun je er zeker van zijn dat je een optimale glans bereikt bij al je schilderprojecten. Deze SPS grondlak heeft niet alleen een optimaal glansresultaat, maar biedt ook vele andere voordelen zoals uitstekende vloeiing, goede kantendekking, semi-gloss uiterlijk, goede vulling, een zeer fijne schuurbaarheid en uitgebreide kleurkeuze. Kortom, SPS Primer LS grondlak is de perfecte keuze voor elke schilderklus!

Verwerking van SPS Primer LS Grondlak: 

SPS Primer LS voor gebruik goed omroeren. Het product is gebruiksklaar en hoeft niet te worden verdund. Breng SPS Primer LS egaal aan in één of twee lagen, met een geschikte kwast of lakroller in de aanbevolen laagdikte. Na droging licht schuren/ matteren met schuurpapier P180-280 en stofvrij maken. Vervolgens afschilderen met een SPS Aflak.

Kleur: 

Wit en in alle kleuren van het SPS Color Service kleurmengsysteem.

SYSTEMEN

Algemeen:

De ondergrond moet draagkrachtig, schoon, droog, stof- en vetvrij zijn. Voor een goede kantendekking, bij houten kozijnen de scherpe hoeken iets afronden.

Kaal gemaakt/ onbehandeld hout

- Het geheel reinigen met verfreiniger, bijvoorbeeld Universol®.

- Vergrijsd hout tot op het gezonde hout wegschuren en gronden met SPS Primer LS.

- Eventuele reparaties uitvoeren, schuren en stofvrij maken.

- Onbehandeld hout gronden met SPS Primer LS.

- Na droging licht schuren en stofvrij maken.

- Dekkend afschilderen met een SPS lak.

Bestaande oude lagen

- Oude loszittende lagen verwijderen.

- Het geheel reinigen met verfreiniger, bijvoorbeeld Universol®.

- Vergrijsd hout tot op het gezonde hout wegschuren en gronden met SPS Primer LS.

- Eventuele reparaties uitvoeren en gronden met SPS Primer LS.

- Na droging schuren en stofvrij maken.

- Kaal gemaakte delen gronden met SPS Primer LS.

- Na droging licht schuren en stofvrij maken.

- Dekkend afschilderen met een SPS lak.

Bestaande, intacte verflagen

- De intacte lagen reinigen met verfreiniger, bijvoorbeeld Universol®.

- De ondergrond goed schuren.

- Bij- of overgronden met SPS Primer LS.

- Na droging licht schuren en stofvrij maken.

- Dekkend afschilderen met een SPS lak.


TECHNISCHE GEGEVENS (gelden voor wit)

Bindmiddel: Gemodificeerde alkydhars

Theoretisch rendement: Ca. 16 m² / liter per laag

Het praktische rendement is afhankelijk van meerdere factoren zoals onder andere: de aard en de structuur van de ondergrond, de verwerkingsmethode, ervaring van de verwerker, en de (weers-) omstandigheden bij het aanbrengen.

Aanbevolen laagdikte:

Droge laagdikte/laag: ca. 40 micrometer

Natte laagdikte/laag: ca. 65 micrometer

Glansgraad: Halfglans

Droging bij 23°C en rel. vochtigheid 65%:

Stofdroog na ca.: 2 uur

Kleefvrij na ca.: 3 uur

Overschilderbaar na ca.: 18 uur

Variaties in laagdikte, temperatuur, luchtvochtigheid etc. beïnvloeden de droogtijd. Lagere temperatuur en hogere luchtvochtigheid kunnen de droging vertragen.

Verdunning: Gebruiksklaar product

Reinigen gereedschap: Terpentine/White Spirit of kwastenreiniger

Houdbaarheid: Minimaal 12 maanden in goed gesloten originele verpakking op droge, koele en vorstvrije plaats.

Duurzaamheid: SPS Primer LS kan ca. 1 seizoen overstaan alvorens te worden afgeschilderd. Bij kaal gemaakt geveltimmerwerk dient voldoende laagdikte te worden aangebracht, mogelijk in meerdere lagen, om tot een goede laagdikte te komen in vergelijking met de oorspronkelijke dikte van de grondverf uit de timmerfabriek.

Algemeen: Niet verwerken bij temperaturen lager dan +8°C . Enkel verwerken wanneer de temperatuur van de ondergrond tenminste 3°C boven de dauwpuntstemperatuur is. Buiten niet bij dreigende regen, vorst, of in de volle zon aanbrengen. Gebruik bij het verwerken van dit product altijd de noodzakelijke persoonlijke beschermingsmiddelen. Bij verwerking altijd op gepaste wijze ventileren. Producten op basis van alkydharsen hebben de eigenschap in een donkere omgeving, of wanneer ze worden afgedekt, vergeling te gaan vertonen. In een omgeving die wordt blootgesteld aan daglicht doet dit verschijnsel zich vele malen minder voor.

Restanten: Deze stof en de verpakking naar inzamelpunt voor gevaarlijk of bijzonder afval brengen.

Recensies van klanten
Je moet ingelogd zijn om een recensie te schrijven.
Er zijn nog geen recensies. Wees de eerste met een recensie.
  • UPC/ISBN
   8711429288833
 • Merk
  SPS

Deze verf wordt speciaal voor u in de door uw gekozen kleur gemengd. Daardoor kan deze op kleur gemengde verf niet worden geretourneerd.

Kleuren met een kleurnaam of kleurnummer anders dan standaard wit (100% wit) of transparant vallen onder op kleur gemengde verf. Dit geldt ook voor lichte kleuren zoals bijvoorbeeld ral 9010 en ral 9016.

Verf in standaard wit (100% wit) of transparant, is verf zonder toegevoegde kleurpigmenten. Deze verf mag wel worden geretourneerd.

Zie ook: Algemene Voorwaarden.

Klanten die dit product bekeken, kochten ook: