• Nieuw!

SPS Quick-Primer 2,5L Lichte kleuren

SPS Quick-Primer grondverf is een sneldrogende, goed vullende, vochtregulerende grondverf voor buiten op basis van alkydhars. SPS Quick-Primer is geschikt als grondverf op houtwerk, plaatmateriaal, bestaande dekkende alkyd laklagen en als tussenlaag op voorbehandeld metaal. 

Nog niet beoordeeld
244   – Spaarpunten
 • €61.20
Adviesprijs: €77.40, korting €16.20
 • 21% korting
Aantal:  
 • Verf speciaal op kleur gemengd

  Dit product kan niet worden geretourneerd.

SPS Quick-Primer grondverf: Dé oplossing voor een snelle en duurzame schilderklus!

Ben jij een schilder of een doe-het-zelver die op zoek is naar een kwalitatieve grondverf? Dan is de SPS Quick-Primer grondverf dé oplossing voor jou! Deze sneldrogende, goed vullende en vochtregulerende grondverf van SPS is speciaal ontworpen voor buitentoepassingen. SPS Quick-Primer is een matte grondverf en is gebaseerd op alkydhars. Of je nu houtwerk, plaatmateriaal, bestaande dekkende alkyd laklagen of voorbehandeld metaal wilt behandelen, SPS Quick-Primer grondverf is geschikt voor al jouw schilderprojecten.

Met onze SPS Quick-Primer grondverf hoef je nooit meer lang te wachten voordat je aan de slag kunt met de afwerklaag. Deze sneldrogende grondverf van SPS droogt namelijk al binnen 1 uur en is na 5 uur overschilderbaar. Dit maakt de sneldrogende grondverf SPS Quick-Primer perfect voor situaties waarin je snel resultaat wilt behalen, zoals bij doorwerken of onderhoudswerkzaamheden waarbij je dezelfde dag nog een afwerklaag wilt aanbrengen.

Wat deze sneldrogende SPS grondverf nóg beter maakt, is dat de grondverf zonder problemen enkele maanden kan overstaan voordat je het moet overschilderen. Dit betekent dat je de SPS Quick-Primer grondverf gedurende een seizoen niet hoeft af te werken met lakverf. SPS Quick-Primer grondverf kan worden aangebracht op hout met maximaal 20% vochtgehalte. Hierdoor ben je flexibeler in je planning en kun je ook aan de slag gaan als het hout nog niet helemaal droog is.

Om de duurzaamheid van jouw projecten te maximaliseren, raden we aan om de SPS Quick-Primer grondverf te combineren met onze SPS lakken. Op deze manier ben je verzekerd van een langdurig mooi eindresultaat waar je trots op kunt zijn.

Enkele voordelen van de SPS Quick-Primer grondverf op een rijtje:

Sneldrogend en snel overschilderbaar

Dankzij de snelle droogtijd van slechts 1 uur hoef je niet lang te wachten voordat je verder kunt met jouw schilderklus. Na 5 uur is de grondverf al overschilderbaar, waardoor je snel tot een mooi eindresultaat kunt komen.

Hoge dekkracht en goed vullend

De SPS Quick-Primer grondverf heeft een uitstekende dekkracht en vult oneffenheden goed op. Hierdoor creëer je een glad oppervlak dat klaar is voor de afwerklaag.

Goede kantendekking

Met deze grondverf hoef je je geen zorgen te maken over zichtbare randjes of overgangen. De goede kantendekking zorgt voor een uniforme kleur en een strak resultaat.

Vochtregulerend

Dankzij de vochtregulerende eigenschappen van de SPS Quick-Primer grondverf kan het hout blijven ademen en voorkom je problemen zoals houtrot. Dit draagt bij aan een duurzaam eindresultaat.

Goede vloeiing

Deze grondverf heeft een uitstekende vloeiing, wat zorgt voor een egale en strakke laag. Hierdoor krijg je een mooi eindresultaat zonder strepen of kwaststreken.

Goed schuurbaar

Mocht je nog oneffenheden willen wegwerken voordat je de afwerklaag aanbrengt, dan is dat geen probleem. De SPS Quick-Primer grondverf is goed schuurbaar, waardoor je het oppervlak gemakkelijk glad kunt maken.

Kortom, de SPS Quick-Primer grondverf is de ideale keuze voor iedere schilder of doe-het-zelver die op zoek is naar een snelle, duurzame en hoogwaardige grondverf. Met zijn vele voordelen en mogelijkheden kun je met deze grondverf jouw schilderprojecten naar een hoger niveau tillen. Wacht niet langer en probeer onze SPS Quick-Primer grondverf vandaag nog uit!

Verwerking van SPS Quick-Primer grondverf: 

Voor gebruik goed roeren. In 1 of meerdere lagen aanbrengen met een geschikte kwast of roller. Om aanzetten te vermijden altijd nat-in-nat werken. Tijdens de droging niet meer bijwerken. 

Kleur: Wit, lichte kleuren en grijs.

SYSTEMEN

Algemeen: De ondergrond moet draagkrachtig, schoon, droog, stof- en vetvrij zijn. Voor een goede kantendekking de scherpe hoeken iets afronden.

Kaal gemaakt/ onbehandeld hout

- Het geheel reinigen met verfreiniger zoals bijvoorbeeld Universol®.

- Vergrijsd hout tot op het gezonde hout wegschuren en gronden met SPS Quick-Primer.

- Eventuele reparaties uitvoeren, schuren en stofvrij maken.

- Onbehandeld hout gronden met SPS Quick-Primer.

- Na droging licht schuren en stofvrij maken.

- Dekkend afschilderen met een SPS lak.

Bestaande oude lagen

- Oude loszittende lagen verwijderen.

- Het geheel reinigen met verfreiniger zoals bijvoorbeeld Universol®.

- Vergrijsd hout tot op het gezonde hout wegschuren en gronden met SPS Quick-Primer.

- Eventuele reparaties uitvoeren en gronden.

- Na droging schuren en stofvrij maken.

- Kaal gemaakte delen gronden met SPS Quick-Primer.

- Na droging licht schuren en stofvrij maken.

- Dekkend afschilderen

Bestaande, intacte verflagen

- De intacte lagen reinigen met verfreiniger zoals bijvoorbeeld Universol®.

- De ondergrond goed schuren.

- Bij- of overgronden met SPS Quick-Primer.

- Na droging licht schuren en stofvrij maken.

- Dekkend afschilderen.


TECHNISCHE GEGEVENS (gelden voor wit)

Bindmiddel: Gemodificeerde alkydhars

Theoretisch rendement: Ca. 16 m² /liter per laag

Het praktische rendement is afhankelijk van meerdere factoren zoals onder andere: de aard en de structuur van de ondergrond, de verwerkingsmethode, ervaring van de verwerker, en de (weers-) omstandigheden bij het aanbrengen.

Aanbevolen laagdikte:

Droge laagdikte/laag: ca. 40 micrometer

Natte laagdikte/laag: ca. 62 micrometer

Glansgraad: Mat

Droging bij 23°C en rel. vochtigheid 65%:

Stofdroog na ca.: 1 uur

Kleefvrij na ca.: 2 uur

Overschilderbaar na ca.: 5 uur

SPS Quick-Primer is te verwerken tot een temperatuur van 0°C. Bij een lagere temperatuur drogen verfproducten langzamer Variaties in laagdikte, temperatuur, luchtvochtigheid etc. beïnvloeden de droogtijd. Lagere temperatuur en hogere luchtvochtigheid kunnen de droging vertragen.

Verdunning: Gebruiksklaar product

Reinigen gereedschap: Terpentine/White Spirit of kwastenreiniger

Houdbaarheid: Minimaal 12 maanden in goed gesloten originele verpakking op droge, koele en vorstvrije plaats.

Algemeen: Niet verwerken bij temperaturen lager dan +8°C. Enkel verwerken wanneer de temperatuur van de ondergrond tenminste 3°C boven de dauwpuntstemperatuur is. Buiten niet bij dreigende regen, vorst, of in de volle zon aanbrengen. Gebruik bij het verwerken van dit product altijd de noodzakelijke persoonlijke beschermingsmiddelen. Bij verwerking altijd op gepaste wijze ventileren. Producten op basis van alkydharsen hebben de eigenschap in een donkere omgeving, of wanneer ze worden afgedekt, vergeling te gaan vertonen. In een omgeving die wordt blootgesteld aan daglicht doet dit verschijnsel zich vele malen minder voor.

Restanten: Deze stof en de verpakking naar inzamelpunt voor gevaarlijk of bijzonder afval brengen.

Recensies van klanten
Je moet ingelogd zijn om een recensie te schrijven.
Er zijn nog geen recensies. Wees de eerste met een recensie.
  • UPC/ISBN
   8711429288871
 • Merk
  SPS

Deze verf wordt speciaal voor u in de door uw gekozen kleur gemengd. Daardoor kan deze op kleur gemengde verf niet worden geretourneerd.

Kleuren met een kleurnaam of kleurnummer anders dan standaard wit (100% wit) of transparant vallen onder op kleur gemengde verf. Dit geldt ook voor lichte kleuren zoals bijvoorbeeld ral 9010 en ral 9016.

Verf in standaard wit (100% wit) of transparant, is verf zonder toegevoegde kleurpigmenten. Deze verf mag wel worden geretourneerd.

Zie ook: Algemene Voorwaarden.

Klanten die dit product bekeken, kochten ook: