• Nieuw!

SPS Satin SB 2,5L Kleurkeuze

SPS Satin SB is een revolutionaire zijdeglanslak voor buiten, ontwikkeld met behulp van geavanceerde gesiliconiseerde alkydhars. SPS Satin SB zijdeglanslak zorgt door de unieke formule voor langdurige bescherming en behoudt zijn schitterende kleur gedurende lange tijd.

Nog niet beoordeeld
385   – Spaarpunten
 • €96.45
Adviesprijs: €117.70, korting €21.25
 • 18% korting
Aantal:  
 • Verf speciaal op kleur gemengd

  Dit product kan niet worden geretourneerd.

SPS Satin SB is een revolutionaire zijdeglanslak voor buiten, ontwikkeld met behulp van geavanceerde gesiliconiseerde alkydhars.

SPS Satin SB zijdeglanslak zorgt door de unieke formule voor langdurige bescherming en behoudt zijn schitterende kleur gedurende lange tijd.

Met een ongekend hoge dekkracht en uitstekende vloeiing biedt SPS Satin SB zijdeglanslak een buitengewone schoonheid in zijdeglans. SPS Satin SB zijdeglanslak is de perfecte keuze als duurzame eindlaag voor diverse ondergronden, waaronder hout, metaal en kunststof die zijn voorbehandeld.

In combinatie met de hoogwaardige grondlak SPS Primer LS bereikt SPS Satin SB een indrukwekkende buitenduurzaamheid die tot wel 8 jaar kan duren. Uiteraard kunnen andere factoren zoals kleurkeuze, geselecteerde verfsystemen, conditie van de ondergrond, beglazingskitvoegen en kozijnverbindingen invloed hebben op de uiteindelijke levensduur.

Kortom, vertrouw op SPS Satin SB zijdeglanslak en geniet van het prachtige resultaat dat jarenlang meegaat. Laat jouw buiten schilderwerk stralen met deze betrouwbare zijdeglanslak die aan al jouw verwachtingen zal voldoen.

Belangrijkste eigenschappen van SPS Satin SB:

 • Perfecte vloeiing
 • Langdurig kleurbehoud
 • Hoge duurzaamheid
 • Soepele kwastverwerking
 • Prachtige zijdeglans
 • Optimale dekking

Verwerking van SPS Satin SB: 

Goed roeren voor gebruik. In 1 of meerdere lagen aanbrengen met een geschikte kwast of roller. Neem tussen de twee lagen Satin SB de droogtijd in acht. Om aanzetten te vermijden altijd nat-in-nat werken. Tijdens de droging niet meer bijwerken. Tussen de lagen licht schuren en stofvrij maken.

Kleur: Ready mixed: Wit, RAL 9010, RAL 9001, RAL 9005 en RAL 7016 en leverbaar in alle kleuren van het SPS Color Service kleurmengsysteem.


SYSTEMEN

Algemeen:

De ondergrond moet draagkrachtig, schoon, droog, stof- en vetvrij zijn. Voor een goede kantendekking de scherpe hoeken iets afronden.

Kaal gemaakt/ onbehandeld hout

- Onbehandeld hout gronden met SPS Primer BP.

- Na droging licht schuren en stofvrij maken.

- Dekkend afschilderen.

Bestaande oude lagen

- Oude loszittende lagen verwijderen.

- Het geheel reinigen met een verfreiniger zoals bijvoorbeeld Universol®.

- Vergrijsd hout tot op het gezonde hout wegschuren en gronden.

- Eventuele reparaties uitvoeren en gronden.

- Na droging schuren en stofvrij maken.

- Kaal gemaakte delen gronden met SPS Primer BP.

- Na droging licht schuren en stofvrij maken.

- Dekkend afschilderen

Bestaande, intacte verflagen

- De intacte lagen reinigen met een verfreiniger zoals bijvoorbeeld Universol®.

- De ondergrond goed schuren.

- Bij- of overgronden met SPS Primer LS.

- Na droging licht schuren en stofvrij maken.

- Dekkend afschilderen.

De genoemde systemen gelden als algemene beschrijving voor de meest voorkomende ondergronden.


TECHNISCHE GEGEVENS (gelden voor wit)

Bindmiddel: Polysiloxan gemodificeerde alkydhars

Theoretisch rendement: Ca. 16 m² / liter per laag

Het praktische rendement is afhankelijk van meerdere facturen zoals onder andere: de aard en de structuur van de ondergrond, de verwerkingsmethode, ervaring van de verwerker, en de (weers-) omstandigheden bij het aanbrengen.

Aanbevolen laagdikte:

Droge laagdikte/laag: ca. 40 micrometer

Natte laagdikte/laag: ca. 60 micrometer

Glansgraad: Zijdeglans 45-50% @ 60°. Zijdeglanzende lakken kunnen direct na applicatie een hogere glans hebben. De normale glansgraad wordt na doorharding bereikt.

Droging bij 23°C en rel. vochtigheid 65%:

Stofdroog na ca.: 3 uur

Kleefvrij na. ca.: 4 uur

Overschilderbaar na ca.: 20 uur

Variaties in laagdikte, temperatuur, luchtvochtigheid etc. beïnvloeden de droogtijd. Lagere temperatuur en hogere luchtvochtigheid kunnen de droging vertragen.

Verdunning: Terpentine / White Spirit

Reinigen gereedschap: Terpentine of kwastenreiniger

Houdbaarheid: Minimaal 12 maanden in goed gesloten originele verpakking op droge, koele en vorstvrije plaats.

Algemeen: Niet verwerken bij temperaturen lager dan +8°C. Enkel verwerken wanneer de temperatuur van de ondergrond tenminste 3°C boven de dauwpuntstemperatuur is. Buiten niet bij dreigende regen, vorst, of in de volle zon aanbrengen. Gebruik bij het verwerken van dit product altijd de noodzakelijke persoonlijke beschermingsmiddelen. Bij verwerking altijd op gepaste wijze ventileren. Producten op basis van alkydharsen hebben de eigenschap in een donkere omgeving, of wanneer ze worden afgedekt, vergeling te gaan vertonen. In een omgeving die wordt blootgesteld aan daglicht doet dit verschijnsel zich vele malen minder voor.

Restanten: Deze stof en de verpakking naar inzamelpunt voor gevaarlijk of bijzonder afval brengen.

Recensies van klanten
Je moet ingelogd zijn om een recensie te schrijven.
Er zijn nog geen recensies. Wees de eerste met een recensie.
  • UPC/ISBN
   8711429290690
 • Merk
  SPS

Deze verf wordt speciaal voor u in de door uw gekozen kleur gemengd. Daardoor kan deze op kleur gemengde verf niet worden geretourneerd.

Kleuren met een kleurnaam of kleurnummer anders dan standaard wit (100% wit) of transparant vallen onder op kleur gemengde verf. Dit geldt ook voor lichte kleuren zoals bijvoorbeeld ral 9010 en ral 9016.

Verf in standaard wit (100% wit) of transparant, is verf zonder toegevoegde kleurpigmenten. Deze verf mag wel worden geretourneerd.

Zie ook: Algemene Voorwaarden.

Klanten die dit product bekeken, kochten ook: