Beits

Beits kopen?

Oké, je wilt beits kopen maar welke beits wil je kopen? Wanneer je beits wilt kopen is het belangrijk dat je weet wat beits is. Welke beits kan je kopen? Op deze pagina staan diverse soorten beits die je kan kopen. Laten we eens kijken welke soorten beits je kunt kopen en wat beits precies is.

Beits voor buiten of beits voor binnen?

Wanneer je beits wilt kopen moet je jezelf afvragen waar je de beits wilt gebruiken en wat het eindresultaat mag worden. Is de beits bedoelt voor gebruik binnen of wil je juist de beits buiten gebruiken? En wil je de beits dekkend of wil je de beits transparant? Dit zijn eigenlijk de 2 hoofdvragen wanneer je beits wilt kopen. Bij gebruik van een dekkende beits, beits je de nerven in het hout weg, terwijl een transparante beits afwerking juist de houtnerf laat blijven zien. Beits dekkend is een éénpotsysteem verf ook wel schakelverf of systeemverf genoemd, zeg maar grondverf en aflak in 1 pot. Bij gebruik van beits hoef je van tevoren niet te gronden met grondverf. Ook is het zo dat beits dekkend en beits transparant vochtregulerend of ademend zijn. Er zijn heel wat beits soorten verkrijgbaar. In grote lijnen zijn de soorten beits: buitenbeits, steigerhoutbeits, tuinbeits, binnenbeits, waterbeits en impregneerbeits. Elke soort beits heeft zijn eigen kenmerken en varianten.

Buitenbeits

Buitenbeits bestaat in verschillende soorten beits. De meest bekende buitenbeits is wel de UV Beits. Buitenbeits UV Beits is gemaakt om goed tegen UV straling te kunnen. Hierdoor is Buitenbeits UV Beits langer duurzaam dan een gewone beits. Ook heeft Buitenbeits UV Beits een mooi glansbehoud. Buitenbeits UV Beits wordt geproduceerd in halfglans beits, zijdeglans beits en hoogglans beits. Buitenbeits UV Beits bestaat in UV Beits dekkend en UV Beits transparant.

Buitenbeits kleuren

Er bestaan wel duizenden buitenbeits kleuren. Maar wat zijn nou de populaire buitenbeits kleuren? Om te beginnen zijn er veel meer buitenbeits kleuren beschikbaar in de dekkende buitenbeits producten dan in de transparante buitenbeits producten. Veelal wordt er een combinatie van kleuren gemaakt wanneer er buitenbeits wordt gebruikt. Populaire buitenbeits kleuren zijn van oudsher donkergroen en bruin. Deze kleuren werden dan gecombineerd met wit, te denken aan een raam dat donkergroen werd gebeitst met de glaslatten en het kozijn wit. Tegenwoordig zie je deze combinatie nog steeds, maar tegelijkertijd zien wij ook een andere kleurtrend ontstaan. Nu zien wij vaak dat de buitenbeits kleuren als soft tone kleuren gecombineerd worden met strak wit. Dit geeft vaak als kleurencombinatie een mooi kleureneffect. Bijvoorbeeld bij een tuinhuis, waar de buitenkant van het tuinhuis in de soft tone kleur Denim Drift (Flexa) wordt gebeitst en de ramen strak wit. Zo zijn er nog veel meer kleurencombinaties te maken. Heb jij ondertussen al een leuke kleurencombinatie voor jouw project in gedachten? Laat het ons weten, want alle buitenbeits kleuren kunnen door ons worden gemengd in vrijwel alle buitenbeits.

Steigerhoutbeits

Steigerhoutbeits is speciaal ontwikkeld om steigerhout te beitsen. Steigerhoutbeits is ideaal om steigerplanken of ruwe houten planken te beitsen. Steigerhoutbeits kan ook worden toegepast op meubels gemaakt van steigerhout zoals tuintafels, tuinstoelen of tuinbanken. Steigerhoutbeits kan het beste worden toegepast op onbehandeld of ongeschuurd steigerhout zoals vurenhout en grenenhout. Steigerhoutbeits is in diverse transparante kleuren verkrijgbaar zoals steigerhoutbeits zwart, steigerhoutbeits grey wash, steigerhoutbeits antraciet en steigerhoutbeits white wash. Ook hebben wij steigerhoutbeits transparant en blank in de aanbieding.

Tuinbeits

Tuinbeits is een beits om houten objecten in de tuin te beitsen. Tuinbeits kan als dekkende beits of transparante beits gebruikt worden op hekken, tuinhuisjes, speeltoestellen, zandbakken, schuttingen, pergola’s en meer. Tuinbeits dekkend is verkrijgbaar in diverse kleuren zoals tuinbeits dekkend zwart, tuinbeits dekkend antraciet, tuinbeits dekkend wit, tuinbeits dekkend groen en andere dekkende tuinbeits kleuren. Tuinbeits transparant is o.a. verkrijgbaar in tuinbeits transparant groen, tuinbeits transparant grijs, tuinbeits transparant antraciet, tuinbeits transparant zwart, tuinbeits transparant bruin en andere transparante tuinbeits kleuren. Blanke tuinbeits is hetzelfde als tuinbeits transparant kleurloos, deze hebben wij ook in ons assortiment.

Binnenbeits

Binnenbeits wordt ook wel interieurbeits genoemd. Een bekende binnenbeits is Cetabever Binnenbeits of Cetabever Interieurbeits. Binnenbeits wordt gebruikt op bijvoorbeeld meubels en tafels binnenshuis. Ook kan binnenbeits worden toegepast op houten vloeren. Een andere binnenbeits is de authentieke beits. Authentieke beits wordt gebruikt om meubels een authentieke of oude look te geven. Authentieke beits wordt ook wel antiekbeits of rustieke beits genoemd. Authentieke beits bestaat in diverse kleuren als wash beits of loogbeits. Bekende wash beits kleuren zijn white wash, mahonie, noten, gebrande eik, gerookte eik en andere wash beits kleuren.

Waterbeits

Waterbeits is een beits op waterbasis. Waterbeits bestaat in 2 varianten. Waterbeits kant en klaar en waterbeits in poedervorm. Waterbeits wordt als impregneer beits gebruikt om onbehandeld hout van meubels, tafels en vloeren een intensieve kleur te geven. Waterbeits bewaard de karakteristieke tekening van het hout. Wanneer waterbeits is opgebracht moet je waterbeits afwerken met een eindlaag. Waterbeits wordt aangebracht met een doek, spons of kwast.

Impregneerbeits

Impregneerbeits gebruik je op onbehandeld hout of als het hout kaal geschuurd is. Impregneerbeits trekt bij de eerste laag extra diep in het hout. Impregneerbeits impregneert de houtvezels, op deze manier biedt impregneerbeits een goede bescherming van het hout. Door impregneerbeits te gebruiken verleng je ook het onderhoudsinterval van je hout. Impregneerbeits bestaat in watergedragen en oplosmiddelhoudende beits. Afhankelijk van het merk impregneerbeits, kan impregneerbeits zowel binnen als buiten toegepast worden. Impregneerbeits wordt ook wel kleurbeits genoemd. Soorten impregneerbeits voor buiten zijn o.a. steigerhoutbeits zoals Fitex Steigerhoutbeits of Verfijn® Steigerhoutbeits, tuinbeits zoals Verfijn® Bielzenzwart, Verfijn® Bruinoleum of Hermadix Carbeauleum. Impregneerbeits voor binnen is bijvoorbeeld een loogbeits zoals Trae Lyx Loogbeits of een waterbeits zoals Clou Waterbeits.

Bestsellers