• Nieuw!

SPS System SB 1L Kleurkeuze

SPS System SB halfglanslak is een revolutionaire, geavanceerde verf voor buiten met unieke eigenschappen. SPS System SB halfglanslak is niet alleen optimaal vochtregulerend, maar geeft ook een prachtige halfglanzende afwerking op alle houten oppervlakken.

Nog niet beoordeeld
156   – Spaarpunten
 • €39.00
Adviesprijs: €48.05, korting €9.05
 • 19% korting
Aantal:  
 • Verf speciaal op kleur gemengd

  Dit product kan niet worden geretourneerd.

SPS System SB halfglanslak is een revolutionaire, geavanceerde verf voor buiten met unieke eigenschappen.

SPS System SB halfglanslak is niet alleen optimaal vochtregulerend, maar geeft ook een prachtige halfglanzende afwerking aan alle buitentoepassingen op houten oppervlakken. Dankzij de gebruikte gesiliconiseerde alkydhars formule behoudt deze halfglans systeemlak van SPS zijn glans langdurig, waardoor jouw houtwerk er jarenlang schitterend uit zal blijven zien.

Maar dat is nog niet alles! SPS System SB halfglanslak overtreft andere verven doordat het een uitstekende dekkracht heeft en zich soepel laat verwerken met een kwast. Dit maakt het perfect geschikt als één-potsysteem, wat betekent dat je deze lak kunt gebruiken als grondlaag, voorlak en afwerklaag op houten oppervlakken. Hiermee bespaar je tijd en moeite bij jouw schilderprojecten!

En alsof dat nog niet genoeg is, biedt SPS System SB halfglanslak ook veelzijdigheid in zijn toepassing. Je kunt deze topkwaliteit verf van SPS namelijk ook gebruiken als afwerklaag op voorbehandeld kunststof of voorbehandelde metalen ondergronden. Zo ben je verzekerd van dezelfde duurzaamheid en glansbehoud, ongeacht het materiaal waarop je aan het schilderen bent.

De duurzaamheid van SPS System SB halfglanslak wordt mede beïnvloed door verschillende factoren, zoals de kleurkeuze, het verfsysteem dat je gebruikt, de conditie van de ondergrond en de staat van beglazingskitvoegen en kozijnverbindingen. Het is daarom belangrijk om al deze aspecten in overweging te nemen voor een optimale levensduur van jouw schilderwerk.

Met SPS System SB halfglanslak ben je verzekerd van hoogwaardige kwaliteit gepaard met een prachtige afwerking. Ga vandaag nog aan de slag en geef jouw buitentoepassingen de bescherming en uitstraling die ze verdienen!

Belangrijkste eigenschappen van SPS System SB halfglanslak:

 • 1-Pot systeem
 • Vochtregulerend
 • Langdurig glansbehoud
 • Hoge duurzaamheid
 • Soepele kwastverwerking
 • Goede vloeiing


Verwerking van SPS System SB halfglanslak: 

Goed roeren voor gebruik. In 1 of meerdere lagen aanbrengen met een geschikte kwast of roller. Neem tussen de twee lagen System SB de droogtijd in acht. Om aanzetten te vermijden altijd nat-in-nat werken. Tijdens de droging niet meer bijwerken. Tussen de lagen licht schuren en stofvrij maken.

Kleur: 

Ready mixed: Wit, RAL 9010, RAL 9001, RAL 9005 en RAL 7016 en leverbaar in alle kleuren van het SPS Color Service kleurmengsysteem.

SYSTEMEN

Algemeen:

De ondergrond moet draagkrachtig, schoon, droog, stof- en vetvrij zijn. Voor een goede kantendekking de scherpe hoeken iets afronden.

Kaal gemaakt/ onbehandeld hout

- Onbehandeld hout gronden met SPS System SB of SPS Primer LS.

- Na droging licht schuren en stofvrij maken.

- Dekkend afschilderen met een SPS lak.

Bestaande oude lagen

- Oude loszittende lagen verwijderen.

- Het geheel reinigen met een verfreiniger zoals bijvoorbeeld Universol®.

- Vergrijsd hout tot op het gezonde hout wegschuren en gronden met SPS System SB.

- Eventuele reparaties uitvoeren en gronden met SPS System SB.

- Na droging schuren en stofvrij maken.

- Kaal gemaakte delen gronden met SPS System SB.

- Na droging licht schuren en stofvrij maken.

- Dekkend afschilderen met een SPS lak.

Bestaande, intacte verflagen

- De intacte lagen reinigen met een verfreiniger zoals bijvoorbeeld Universol®.

- De ondergrond goed schuren.

- Bij- of overgronden met SPS System SB.

- Na droging licht schuren en stofvrij maken.

- Dekkend afschilderen met een SPS lak.


TECHNISCHE GEGEVENS (gelden voor wit)

Bindmiddel: Polysiloxan gemodificeerde alkydhars

Theoretisch rendement: Ca. 16 m² / liter per laag

Het praktische rendement is afhankelijk van meerdere facturen zoals onder andere: de aard en de structuur van de ondergrond, de verwerkingsmethode, ervaring van de verwerker, en de (weers-) omstandigheden bij het aanbrengen.

Aanbevolen laagdikte:

Droge laagdikte/laag: ca. 40 micrometer

Natte laagdikte/laag: ca. 60 micrometer

Glansgraad: Halfglans 55 - 70% @ 60°. Halfglanzende lakken kunnen direct na applicatie een hogere glans hebben. De normale glansgraad wordt na doorharding bereikt.

Droging bij 23°C en rel. vochtigheid 65%:

Stofdroog na ca.: 3 uur

Kleefvrij na. ca.: 4 uur

Overschilderbaar na ca.: 20 uur

Variaties in laagdikte, temperatuur, luchtvochtigheid etc. beïnvloeden de droogtijd. Lagere temperatuur en hogere luchtvochtigheid kunnen de droging vertragen.

Verdunning: Terpentine / White Spirit

Reinigen gereedschap: Terpentine of kwastenreiniger

Houdbaarheid: Minimaal 12 maanden in goed gesloten originele verpakking op droge, koele en vorstvrije plaats.

Algemeen: Niet verwerken bij temperaturen lager dan +8°C. Enkel verwerken wanneer de temperatuur van de ondergrond tenminste 3°C boven de dauwpuntstemperatuur is. Buiten niet bij dreigende regen, vorst, of in de volle zon aanbrengen. Gebruik bij het verwerken van dit product altijd de noodzakelijke persoonlijke beschermingsmiddelen. Bij verwerking altijd op gepaste wijze ventileren. Producten op basis van alkydharsen hebben de eigenschap in een donkere omgeving, of wanneer ze worden afgedekt, vergeling te gaan vertonen. In een omgeving die wordt blootgesteld aan daglicht doet dit verschijnsel zich vele malen minder voor.

Restanten: Deze stof en de verpakking naar inzamelpunt voor gevaarlijk of bijzonder afval brengen.

Recensies van klanten
Je moet ingelogd zijn om een recensie te schrijven.
Er zijn nog geen recensies. Wees de eerste met een recensie.
  • UPC/ISBN
   8711429291178
 • Merk
  SPS

Deze verf wordt speciaal voor u in de door uw gekozen kleur gemengd. Daardoor kan deze op kleur gemengde verf niet worden geretourneerd.

Kleuren met een kleurnaam of kleurnummer anders dan standaard wit (100% wit) of transparant vallen onder op kleur gemengde verf. Dit geldt ook voor lichte kleuren zoals bijvoorbeeld ral 9010 en ral 9016.

Verf in standaard wit (100% wit) of transparant, is verf zonder toegevoegde kleurpigmenten. Deze verf mag wel worden geretourneerd.

Zie ook: Algemene Voorwaarden.

Klanten die dit product bekeken, kochten ook: